Le Domaine du Bonvivant
       
Motto
"Ook een voetreis van duizend mijlen begint bij de eerste stap."
Chinees spreekwoord  

Contact Home
 
Hoe?
Hoe willen we al dit werk gaan aanpakken? Alles uitbesteden aan aannemers is helaas geen optie. Achteroverleunen en zien hoe het werk vordert klinkt aantrekkelijk, maar daarvoor is ons budget niet toereikend. Dus zullen we zelf aan de slag moeten.
 
Sommige werkzaamheden zullen we natuurlijk uitbesteden. Met name het aanleggen van de septictanks en de bijbehorende uitvloeivelden zal door een aannemer worden gedaan. De installatie moet voldoen aan ingewikkelde regels, tijdens de uitvoering komen inspecteurs van de milieudienst controleren, en er is veel zwaar takel- en graafwerk mee gemoeid. Daar moet je dus niet zelf aan willen beginnen.

Veel andere werkzaamheden willen we zelf ter hand nemen. Het bouwen van de loods, het verbouwen van de stal en het restaureren van het huis zullen we grotendeels in eigen beheer doen. Veel van deze werkzaamheden zijn niet buitengewoon gecompliceerd. Het storten van betonvloeren, het afhalen en terugleggen van dakpannen en het vervangen van vloerdelen is voor de niet te gehaaste doe-het-zelver goed te doen.

Wel zijn dit allemaal werkzaamheden waarbij je in het algemeen veel nut hebt van extra handjes. Daarom zijn wij ook zeer geinteresseerd als mensen bij ons een werkvakantie willen doorbrengen. Bijvoorbeeld kost en inwoning vrij, en in ruil daarvoor op werkdagen van 07:00 tot 12:00 de handen uit de mouwen steken. En verder? Lekker vakantie vieren!


 


 
 
 

 

         
(C) Le Domaine du Bonvivant. Alle rechten voorbehouden.