Le Domaine du Bonvivant
       
Motto
"A ship in the harbour is safe, but that is not what ships are built for"
William Shedd 

Contact Home
 
Wie?
Wie zijn nu die mensen die aan een dergelijk avontuur beginnen? Laten we ons in het kort even voorstellen.
 
 
  Jos Oskam, geboren 21 september 1959 te Harmelen. Na vooropleidingen HAVO en HTS werktuigbouwkunde in 1981 begonnen in de automatisering. Sinds mijn eerste bezoek aan Parijs in de eindexamenklas van de HAVO heb ik al "iets" met Frankrijk, en dat is door de jaren heen alleen maar erger geworden.

En tja, na zo'n 25 jaar in de ICT, zo halverwege de 40, dan ga je toch wat worstelen met existentile vraagstukken, ook wel midlifecrisis genoemd. Dan worden de uitstekende baan en het prima salaris steeds meer gerelativeerd. Begint het bloed te kriebelen en te kruipen waar het eigenlijk niet zou moeten gaan. Denk je op een bepaald moment "nu of nooit!".

En ontmoet je dan ook nog eens een leuke dame met dezelfde ideen...

 

  Helga Stoelhorst, geboren 11 oktober 1957 te Enschede. Na de middelbare school begon ik mijn carriere als dierenartsassistente. Nu eindig ik hem als managementassistente bij Defensie. 25 jaar van werk en moederschap. Een zoon en een dochter op eigen benen.

Dan wordt het tijd om het roer om te gooien. De drukte te ontvluchten en de kwaliteit van het leven op te zoeken. Vingers in de aarde en de zon op je bol. Wakker worden van de haan van de buren in plaats van van de A28. Rust en ruimte om je heen.

En ontmoet je dan ook nog eens een leuke heer met dezelfde ideeen...

 

Dan kan het resultaat dus zijn dat je samen een heleboel schepen achter je verbrandt, je biezen pakt en naar een bouwval in Frankrijk verkast!

 


 


 
 
 

 

         
(C) Le Domaine du Bonvivant. Alle rechten voorbehouden.