Le Domaine du Bonvivant
       
Motto
"I want to die peacefully in my sleep, like my grandfather. Not screaming and terrified, like his passengers".

Contact Home
 
Wat?
Wat hebben we nu eigenlijk gekocht? Eigenlijk niets meer dan een heleboel grond met wat bouwvallen erop. Een oude boerderij annex woonhuis met een stal ernaast en een bijgebouwtje annex voliere erachter. Maar wel grote plannen voor renovatie en uitbreiding tot een luxe complex inclusief zwembad. 
 
Toen we voor het eerst naar Sandron gingen kijken hadden we geen idee wat ons te wachten stond. We wisten alleen dat er erg veel grond bij zat, veel meer dan we ons ooit hadden voorgenomen te kopen.
 
Bij ons bezoek kregen we een afdruk van een kadastrale kaart. Daarop waren verschillende gebieden ingekleurd. Zo zagen we wijngaard, bos, weidegrond en de gebouwen. Totaal goed voor een slordige 14 hectare. Hoeveel dat eigenlijk is drong pas goed tot ons door toen we een wandeling rond het terrein maakten. Daar waren we dus zo'n drie kwartier mee bezig.
 

Klik op de kaart voor een vergroting
 
En alsof dat nog niet genoeg was, kregen we te horen dat onze buurman graag een paar aan Sandron grenzende percelen wilde verkopen. Dat waren twee kleine stukjes akkerland en een groot stuk bos. Nu was nog meer grond eigenlijk het laatste waar we op zaten te wachten. Maar, zoals het spreekwoord zegt, "het land van de buurman komt maar een keer te koop".
 
Door het bijkopen van de percelen van de buurman werd ons terrein fraai afgerond. Aan drie kanten een openbare weg en een riviertje, aan de vierde kant een steile helling. Dus nooit meer kans op overlast van buren. Een prachtig vrijliggend perceel. En niet te vergeten, dankzij het bos voldoende hakhout om tot in lengte van dagen op hout te kunnen stoken.
 

Klik op de kaart voor een vergroting
 
Zelf hebben we niet de ambitie om te gaan boeren. Het laten verwilderen van een dergelijk terrein is natuurlijk ook geen optie. Gelukkig zijn we in contact gekomen met een Franse boer uit de omgeving. Deze pachtte reeds langere tijd de wijngaarden ten westen van ons terrein. Voor hem was het voordelig onze wijngaarden, akkers en weides erbij te pachten. Voor ons betekent dat een altijd netjes onderhouden terrein waar we ook nog wat geld voor krijgen. Wat ons betreft een ideale situatie.
 

 
Zelf hebben we nu de vrije hand om aan de opstallen te gaan werken. Dat betekent inrichting van het terrein, renovatie van de bestaande gebouwen, bouw van een nieuwe loods en aanleg van een zwembad. Niet veel als je het snel zegt, maar in de praktijk een veeljarenplan, om niet te zeggen een levenswerk.
 
 
 

 

         
(C) Le Domaine du Bonvivant. Alle rechten voorbehouden.