Le Domaine du Bonvivant
       
Motto
"Als alles op je af komt zit je op de verkeerde baan".
Wet van de spookrijder 

Contact Home
 
Waar?
Waar vindt u ons? Het eerste wat u natuurlijk nodig heeft is ons adres. Echter, wij zitten midden in het ongerepte Franse land. Zonder routebeschrijving raakt men daar maar al te gemakkelijk het spoor bijster. Daarom hier alles wat nodig is om ons te vinden en zo nodig contact op te nemen.
 
Het departement Gers ligt in een bij toeristen relatief onbekende streek van Frankrijk. De oorspronkelijke kleiwaaier uit de PyreneeŽn vormt naar het noordwesten een bosrijk, heuvelachtig gebied.
 
Het lieflijke coulissenlandschap kenmerkt zich door bospartijen, wijngaarden, mais- en zonnebloemvelden. Het landschap is glooiend, erg geschikt om te fietsen. Her en der vindt men rustieke beekjes en verkoelende meertjes.
 
Gestreeld door een subtropische zon waardoor zowel de zomers als de winters warmer zijn dan in Nederland. En door aangename briesjes vanuit de Atlantische oceaan zijn de zomers minder heet dan aan de Cote d'Azur. U bent hier in het hart van traditioneel Frankrijk, zo verborgen en mysterieus dat zij die het kennen het gebied het liefst voor zichzelf willen houden.
 
Dit gebied heet in de volksmond nog steeds Gascogne. Het oude graafschap Gascogne hield op te bestaan na de Franse revolutie. In plaats ervan kwam het hedendaagse departement 32, met als hoofdstad de schitterende middeleeuwse stad Auch, een uur ten westen van Toulouse.
De bezoeker wordt getroffen door het golvende en groene landschap. Dit wordt wel het Toscane van Frankrijk genoemd, met hier en daar okerkleurige boerderijen met terracotta daken. Gebouwd met handbewerkte balken van de plaatselijke eiken en de gele aarde waarop ze staan.
 
Dit pastorale decor wordt onderbroken door versterkte stadjes en dorpen met winkelgalerijtjes en marktpleintjes, daterend uit de tijd van de 100-jarige oorlog waarin D'Artagnan en zijn musketiers een heldenrol speelden. Zijn standbeeld domineert de gigantische stenen trap die in Auch van de rivier de Gers naar de kathedraal boven op de berg voert.
 
De bewoners van de Gers zijn vriendelijk en behulpzaam. De ziekenhuizen kennen geen wachttijden en de medische zorg is van een zeer hoog niveau. De criminaliteitscijfers behoren tot de laagste van Frankrijk. Industrie en verkeer zijn er nauwelijks, de Gers kent geen autoroutes. De lucht is er schoon en gezond. Ook lichtvervuiling ontbreekt en de nachtelijke sterrenhemel is overweldigend.
 
In het zuiden zijn de PyreneeŽn zichtbaar. Er is nimmer gebrek aan evenementen, concerten en festivals. Dat alles, gevoegd bij de lokale keuken, prima wijnen en natuurlijk de Armagnac, maakt de Gers tot een behoorlijke benadering van het paradijs op aarde.

 

 
 
 

 

         
(C) Le Domaine du Bonvivant. Alle rechten voorbehouden.