Le Domaine du Bonvivant
       
Motto
"The trouble with the rat-race is that even if you win you're still a rat."
Lily Tomlin
Contact Home
 
Routes
Wanneer u ons vanuit Nederland met eigen vervoer wilt bezoeken heeft u verschillende mogelijkheden. Voor wie van doorrijden houdt is er de route via de tolweg, die in principe zelfs in ייn dag kan worden afgelegd. De route via secundaire wegen maakt het mogelijk optimaal te genieten van het landschap, maar kost tenminste twee dagen.
U kunt ook de complete routebeschrijvingen in een handig formaat downloaden. Dit formaat is zeer geschikt om af te drukken voor gebruik onderweg. Hiervoor heeft u wel de Adobe Acrobat reader nodig.
 
Op de kaart hiernaast ziet u in een oogopslag de verschillende routes. De blauwe route leidt in Frankrijk vrijwel uitsluitend over secundaire wegen, met slechts een paar kleine stukjes tolweg om grote plaatsen te omzeilen. De rode route gaat zoveel mogelijk over tolwegen. Het laatste deel is voor beide routes identiek.
Klik op de kaart voor een vergroting

De route via de tolwegen leidt via onder andere Lille, Parijs, Tours en Bordeaux. Onder gunstige omstandigheden kan deze in ייn dag worden afgelegd. Men moet dan geen zware caravan achter de auto hebben. Ook moeten de verkeersomstandigheden met name rond Parijs een beetje meewerken. Dit is echt een keuze voor stevige doorrijders die niet tegen een lange rit opzien. Reken op een kleine 70 euro aan tolkosten voor een enkele reis.
U hoeft natuurlijk niet in ייn dag via de tolweg van Nederland naar ons toe te jakkeren. Wij hebben zelf een prachtige route over secundaire wegen uitgezet. Deze rustige route loopt diagonaal van Belgie naar zuidwest Frankrijk. Ze passeert onder andere Brussel en Charleroi in Belgie en Reims, Epernay, Sens, Vierzon, Limoges, Perigueux en Bergerac in Frankrijk. Deze route is prima te rijden in twee dagen, met ruimschoots gelegenheid voor rustpauzes. De kleine stukjes tolweg kosten in totaal minder dan 5 euro.
 
Op de detailkaart hiernaast ziet u de ligging van ons domaine. Estang en Maupas liggen in de Bas-Armagnac, ruwweg tussen Mont-de-Marsan en Eauze. Estang is de dichtstbijzijnde plaats van enige betekenis. De naam van onze gemeente is Maupas, hoewel Sandron dichtbij het plaatsje Saint-Roch ligt. Dit voorheen zelfstandige plaatsje is in het verleden aan de gemeente Maupas toegevoegd.
Klik op de kaart voor een vergroting

U kunt ook de complete routebeschrijvingen in een handig formaat downloaden. Deze is bedoeld om af te drukken voor onderweg. Hiervoor heeft u wel de Adobe Acrobat reader nodig.

 

 
 
 

 

         
(C) Le Domaine du Bonvivant. Alle rechten voorbehouden.